Skip to content

Spinning

Wat is het?

Bij spinning ga je in groep werken op speciale fietsen met vliegwiel, aanpasbaar aan iedere maat. Wij mogen als club fier zijn dat we met eigen programma’s werken, om de 4 weken nieuwe muziek en andere oefeningen. Veel variatie en afwisseling!

Hoe werkt het?

Met klimmen, sprinten, joggen, jumpen … werken op de opzwepende muziek. Je past de weerstand van de fiets aan naargelang de muziek op aangeven van de lesgever. Iedereen kan deelnemen op eigen niveau.

Voor wie?

Voor iedereen die graag eens goed aan de conditie werkt. Je kan de weerstand van je fiets zelf aanpassen aan je eigen kunnen zodat iedereen op het zelfde ritme blijft op zijn niveau. Zowel getrainde fietsers als de minder getrainde sporters kunnen naast elkaar les volgen en elk kan zo ver gaan als hij/zij zelf wil. Je kan de weerstand van de fiets aanpassen aan je eigen kunnen! De jeugd mag in elke les meedoen aan jeugdtarief en voor hen die een uurtje te kort vinden, hebben we XL-spinning (extra half uur)!

Hoe lang duurt het?

De spinningles duurt een uurtje, met halfweg een recuperatienummertje waar hen die willen kunnen bijkomen en zij die willen kunnen nog extra blijven werken. Op het einde volgt een cooldown met uitfietsen en gepaste strechtoefeningen.

Wat belooft het?

Je werkt stevig aan je conditie en er worden massa’s calorieën verbrand.